Prajitura Cu Nuca Si Crema De Ness
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea va ureaza Sarbatori Pascale fericite si va propune o prajitura energizanta pentru a putea rezista in noaptea de Inviere.
Ce iti trebuie (poza 1)
Pt blat:
- 6 oua
- 140 gr zahar
- 1 1/2 lingura de faina
-1 pliculet praf de copt
-140 gr nuca macinata
Pt crema (poza 10):
-200 gr unt (la temperatura camerei)
-2 galbenusuri
-150 gr zahar pudra
- 10 gr ness (granulat) ~ 7linguri de ness
- 100 gr nuci taiate marunt
Glazura (poza 18):
- 180 gr ciocolata amaruie (dark)
- 110 ml frisca
Plan de lucru:
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare (poza 2). Galbenusurile sunt mixate cu zaharul (poza 3) pana devin o crema (poza 4). Macinam nucile, amestecam faina cu praful de copt (poza 5)
- Incorporam galbenusurile cu albusurile, cu o lingura de lemn (poza 6), apoi adaugam nucile macinate, apoi faina. Omogenizam (poza 7).
-Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava (dimensiuni 35×20 cm) tapetata cu foaie de copt (poza 8 ). Lasam la cuptorul incins aproximativ 35 minute , la 170grade.Verificam sa treaca testul scobitorii.
Pentru prepararea cremei:
-Dizolvam ness-ul granulat (poza 9) in 2 linguri de apa fierbinte (poza 10). Mixam untul la temperatura camerei cu cele 2 galbenusuri (poza 10), apoi adaugam zaharul pudra, mixam in continuare (poza 12).
Turnam ness-ul (poza 13), mixam pana obtinem crema (poza 14). Adaugam nucile taiate marunt (poza 15), amestecam cu o lingura de lemn (poza 16).
Adaugam crema peste blat (poza 17).
Pentru prepararea glazurii, topim pe baie de apa frisca si ciocolata (poza 19).
Acoperim prajitura cu glazura, apoi lasam la frigider pentru cateva ore.
-Deznodamantul este unul delicios!!!
- Pofta mare! (pozele 20, 21)
Timp de preparare: 70 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 32 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C2. Prajituri