Prajitura Cu Nuca Si Crema De Ness
articol scris de Diana blog dianacakes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
BLAT
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, un plic praf de copt
se bat albusurile spuma ,se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste, se pun si galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. se coace si cand s-a racit se taie in doua pe orizontala si se insiropeaza
BLAT DE BEZEA
6 albusuri, 6 linguri zahar, 6 liguri nuca macinata, 2 linguri faina
albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca si faina. se coace la foc potrivit
CREMA
4 galbenusuri, 200g zahar, 3 plicuri de ness,un zahar vanilat, un pachet de unt
se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se topeste, se pune nessul apoi untul.se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa
SIROP
200ml apa, 4 linguri zahar, esenta rom
se fierb toate si se lasa la racit
GLAZURA
100g ciocolata , 50g unt, 2 linguri apa
se pun toate pe foc pana se topeste ciocolata
ASAMBLARE
Blatul se unge cu 1/2 din crema, se pune blatul de bezea,apoi restul de crema si celalalt blat. deasupra punem glazura calduta.