Prajitura Cu Nuca De Cocos
articol scris de DanMonica blog Bucatareli cu Monica
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta prajitura este preferata mea. E una din "prajiturile de sarbatori" pregatite de mama mea.
Anul acesta mi-am facut curaj si am pregatit-o eu. I-am adus si unele modificari, in sensul ca mama face crema de vanilie cu unt spumat amestecat cu budincile de vanilie, iar eu am folosit frisca in locul untului. Deja facusem o alta prajitura cu crema de unt, Krantz cu nuca, si am zis ca ar fi prea mult 2 prajituri cu unt.
Ingrediente:
Blat:
- 4 albusuri
- 300 gr. zahar
- 250 gr. nuca de cocos
Stratul de ciocolata:
- 150 gr. ciocolata
- 1lingura/3 pliculete de ness
- 2 linguri de zahar
- 4 linguri de lapte
Crema:
- 500 gr. frisca lichida
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 1 l. lapte
- ciocolata rasa pentru ornat
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam nuca de cocos si amestecam bine cu o lingura.
Tava in care urmeaza sa coacem blatul o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt, pe care o ungem la randul ei cu ulei.
Turnam compozitia si dam tava la cuptor (160 grade) pentru aproximativ 15-20 minute,
pana capata culoare aurie.
Dupa ce s-a racit blatul, il rasturnam pe un platou, scoatem hartia si apoi punem blatul inapoi in tava.
Intr-un vas pe bain-marie amestecam toate ingredientele pentru stratul de ciocolata. Crema obtinua o intindem imediat peste blatul racit.
Preparam budincile de vanilie urmand instructiunile de pe plic si le lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand ca sa nu faca crusta deasupra.
Batem frisca bine, adaugam budincile si amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza.
Turnam crema peste stratul de ciocolata si presaram ciocolata rasa.
Prajitura o servim dupa ce a stat cateva ore la frigider.
Pofta buna !