Prajitura Cu Nuca De Cocos
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- o cana cu fulgi de cocos;
- o lingura cu mac;
- o cana cu zahar;
- un pliculet cu zahar vanilat;
- o cana cu faina;
- un praf de copt;
- o cana cu lapte;
- o lingura cu cacao;
- esente (vanilie, rom);
- zahar pudra pentru ornat.
Este foarte important sa folosesti aceeasi cana pentru toate ingredientele.
Intr-un castron mai mare amesteci fulgii de cocos cu macul, zaharul (simplu si vanilat), faina si praful de copt. Adaugi laptele si esentele si amesteci bine. Intr-o tava mica (20×30) asezi o hartie de copt si torni mai bine de jumatate din compozitie. Restul de aluat il amesteci cu cacaoa si il torni peste compozitia din tava. Dai tava la cuptorul preincalzit si lasi 30-35 de minute la foc potrivit. Inainte de a opri focul facem proba cu scobitoarea. Daca este uscata, prajiturica este gata.
O lasi sa se raceasca si o servesti pudrata cu zahar. E delicioasa!
Pofta buna!
P.S. Reteta este preluata (si putin modificata) de pe site-ul d-nei Laura Adamache.