Prăjitură Cu Nucă De Cocos și Fructe

articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ai nevoie de:
Pentru blat:
8 albușuri
12 linguri zahăr
150 g nucă de cocos rasă
3 linguri făină
1 praf de sare
Pentru cremă:
8 gălbenușuri
150 g zahăr
100 ml smântână dulce pentru frișcă
1 fiolă esență de vanilie
fructe din compot(pere, caise, cireșe, ananas,struguri)
Mod de preparare:
Blatul:Albușurile se bat spumă tare cu sarea și zahărul adăugat treptat.Se încorporează nuca de cocos și făina.
Compoziția se pune în tava tapetată și se pune în cuptorul încins , la foc mic pentru aproximativ 30 minute.
Crema:Gălbenușurile și zahărul se amestecă energic cu un tel, pe baie de aburi până se topește zahărul și compoziția a devenit o spumă fină.Se răcește și se adaugă frișca și esența de vanilie.
Se întinde crema peste blat apoi fructele.
Poftă bună!