Prajitura Cu Nuca 3
articol scris de stelacraciun blog retete-prajituri.net
Reteta prajitura cu nuca 3
III. Aceeasi foaie ca la II, dupa ce s-a copt, s? unge cit este fierbinte cu 400 g marmelada acrisoara (caise, coarne etc). Se bat spuma 4 albusuri (ramase de la alte preparate), se adauga 200 g zahar tos si o lingura cu rom sau zeama de lamiie (15 ml) si se bat in continuare, 8—10 minute, pe un vas cu apa clocotita (apa sa nu ajunga pina la spuma) pina se intaresc (sa-si mentina forma, cind se ridica telul) si se infierbinta.
Dupa ce s-au luat de pe foc, se pune un zahar vanilat si se bat inca de citeva ori, ca sa se amestece. Spuma se desarta peste marmelada, se niveleaza si, cu dosul furculitei, se fac dire pe diagonala, din ambele sensuri, formind mici virfuri, din 5 in 5 cm.
Se lasa sa se zvinte pina a doua zi, apoi se taie in bucati. Spuma va fi moale ca o crema.