Prajitura Cu Mure
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
O prajitura rapida, usor de preparat, pe care o puteti face cu mure sau, alte fructe de padure. Atat de simplu de facut, incat va garantez ca o veti mai face!
INGREDIENTE:
4 oua
200 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 praf de copt
1 praf de sare
1 cana de mure – atat am avut in gradina, dar puteti pune mai multe
Pentru topping:
100 g unt
250 g faina
100 g zahar
PREPARARE:
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.
Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Presaram murele peste aluat si pornim cuptorul la 180°C sa se incalzeasca.
In acest timp pregatim partea de topping, care este un aluat sfaramicios, prin amestecarea cu mana a ingredientelor.
Il punem peste mure si apoi dam prajitura la cuptor pentru 45-50 de minute. Vom face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta.
Puteti sa o serviti cu putina frisca sau sirop de fructe de padure.
Pofta buna!