Prajitura Cu Mure
articol scris de barthajanos blog retetevegetale.blogspot.com
Ingrediente
400 g branza dulce, 250 ml frisca lichida, 100 g piscoturi, 200 ml lapte, 200 g zahar pudra, coaja rasa de la 1 portocala, 30 g gelatina, 150 g mure.
Mod de preparare
1. Pui gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece, iar piscoturile le stropesti cu laptele. Mixezi branza de vaci cu zaharul pudra, coaja de la o portocala sau o lamaie, piscoturile maruntite, 200 g frisca batuta si gelatina calduta, topita in prealabil la bain-marie.
2. Torni compozitia intr-o tava normala de aragaz tapetata cu folie alimentara si o dai la rece in frigider pentru cel putin 3-4 ore. O rastorni pe un platou, indepartezi folia si tai prajitura in bucati.
3. Amesteci frisca ramasa cu 50 g mure zdrobite. Decorezi prajiturile cu frisca si fructele ramase. Sfat: Aceasta reteta se poate prepara si cu capsuni in loc de mure.