contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Mure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca ieri a fost aniversarea noastra si pentru faptul ca mai aveam ceva mure in congelator :), m-am gandit sa fac ceva bun pentru cel pe care il iubesc din toata inima, si anume scumpul meu Gabi!
Prajitura a iesit minunat de buna!
Avem nevoie de urmatoarele:
BLAT:
7 oua
150g zahar
8 linguri faina
1 praf de copt
vanilie
1 pliculet zahar vanilat.
CREMA:
300g mure (sau orice fructe de padure aveti)+100g zahar
500g frisca lichida
2 pliculete gelatina.
SIROP:
100g zahar
100 ml apa
esenta rom.
ORNAT:
2 pliculete jeleu
mure.
BLAT:
-Separam galbenusurile de albusuri.
-Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat.
-Adaugam treptat si restul ingredientelor iar la final incorporam cu grija albusurile batute spuma cu un praf de sare.
-Compozitia obtinuta o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit la 180C pana se rumeneste frumos.
SIROP:
-Caramelizam zaharul iar cand este deja lichid, turnam apa si amestecam pana se dizolva tot zaharul.
-Lasam la racit.
-Dupa ce se raceste, turnam putina esenta de rom.
CREMA:
-Facem un piure din mure iar 4 linguri de piure le punem la foc mic pana se incalzeste bine. Luam de pe foc si dizolvam in el gelatina. Lasam sa se umfle.
-Intre timp, batem bine frisca, apoi o amestecam cu piureul de fructe.
-Punem gelatina iarasi pe foc mic pana devine lichida, apoi o amestecam cu amestecul de frisca si mure.
-Taiem blatul in doua. Asezam prima parte in tava, o insiropam si turnam 70% din crema, apoi deasupra asezam si cea de a doua parte a blatului pe care la fel o insiropam si cu grija turnam restul de crema.
-Ornam cu mure iar deasupra turnam cu grija jeleul preparat dupa instructiunile de pe plic.

Articol recomandat de http://meosiris.blogspot.com/2009/08/prajitura-cu-mure.html