Prajitura Cu Mure Blackberry Coffee Cake
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Streusel
45 g faina + 65 g zahar alb + 1/2 lgt scortisoara
56 g unt nesarat, taiat cubulete, foarte rece
Crema de branza
227 g branza Philadelphia, la temperatura camerei
50 g zahar + 1 ou mare + 1/2 lgt esenta de vanilie + 1 lg coaja de lamaie + 1 lg faina
Aluat
56 grams unt nesarat, la temperatura camerei
100 g zahar
1 ou, mare + 1/2 lgt esenta de vanilie
130 g faina, cernuta + 1 lgt praf de copt + 1/8 lgt sare
80 ml lapte
240 g mure
Incingem cuptorul la 180 grade C. Ungem cu unt si tapetam cu hartie pentru copt o forma de prajituri (circulara, 20 cm diametru sau patrata, 20×20cm)
Streusel: Amestecam faina, zaharul si scortisoara; adaugam cubuletele de unt rece si amestecam cu furculita pana obtinem consistenta unor crumbs / firimituri. Il pastram la rece.
Crema de branza: Amestecam bine branza pana devine cremoasa, adaugam zaharul, oul, esenta de vanilie, coaja de lamaie si faina; amestecam pana obtinem o crema omogena.
Aluat: Amestecam faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt vas, amestecam untul cu mixerul pana obtinem o crema. Adaugam zaharul si amestecam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam oul si vanilia; amestecam pana se incorporeaza. Adaugam alternativ faina si laptele, putin cate putin, amestecand pana se incorporeaza, fara a amesteca in exces. Turnam aluatul in tava, punem crema de branza deasupra, apoi asezam murele si presaram cu streusel. Coacem in cuptor aproximativ 60 minute. Daca devine prea maronie prajitura, punem deasupra o folie de aluminiu, nefixata de tava.
Delicioasa calda, rece, simpla sau cu inghetata de vanilie… Minunata ♥delicioasa.com
Related posts:
- Carrot cake – Prajitura cu morcov & ananas
- Cheesecake cu mure
- Prajitura cu lamaie, mac & afine
- Delicioasa prajitura cu banane, ciocolata alba si zmeura