contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Morcovi Si Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


IMG_2110


IMG_2128
Ingrediente
4 oua
125 gr unt
300 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
100 gr migdale
3 morcovi mari
200 gr zahar
150 gr smantana de la Lactitalia
200 gr Mascarpone de la Lactitalia
3 linguri zahar pudra
esenta de vanilie
coaja proaspat rasa de lamaie
cirese confiate
IMG_2076
Am inceput prin a curata morcovii, i-am taiat bucatele si i-am pus in robot alaturi de migdale si i-am maruntit bine impreuna.
IMG_2078
IMG_2079
Intr-un vas am batut bine untul cu zaharul, am adaugat treptat ouale si smantana. Ulterior am incorporat incet faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea.
IMG_2087
Cand am obtinut un aluat omogen, am adaugat amestecul de morcovi si de migdale si am amestecat bine.
IMG_2089
IMG_2090
Am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor aproximativ o ora, pana cand o scobitoare introdusa in prajitura iesea uscata.
IMG_2108
Am lasat prajitura sa se raceasca si am pregatit glazura de mascarpone. Am amestecat mascarpone cu esenta de vanilie si zaharul pudra si l-am intins peste prajitura. Eu am dorit o crema mai fina, care sa curga. Daca doriti una mai compacta, amestecati in mascarpone si ricotta.
Am ornat cu cirese confiate si am razuit deasupra coaja de lamaie.



Articol recomandat de amainbucatarie.blogspot.com