contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Morcov

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
- blat: 2 cani cu faina, 3 oua mari, 2 cani cu zahar, 3/4 cana de ulei, 3/4 cana de lapte integral, 2 cani cu morcov ras marunt, vanilie, 1 plic de praf de copt, sare.
- umplutura: 700 g mere, 5-6 linguri de zahar, o lingurita de scortisoara.
- glazura: un plic de gelatina, 2-3 linguri de zahar, 150 ml apa sau sucul de la mere.
Se foloseste o cană de 200 sau 250 g.

Ouale se mixeaza intregi cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se continua mixatul adaugandu-se pe rand uleiul, laptele, morcovul ras, un praf de sare, faina si praful de copt. Se da la cuptorul incins, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se scoate incet hartia si se taie pe orizontala in 2 sau 3 blaturi.
Merele se curata si se dau prin razatoarea mare. Pastrati un mar frumos pentru decor. Merele rase se storc apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara si se trag intr-o tigaie inabusit pana cand merele sunt bine inmuiate.
Foile se umplu cu merele inmuiate apoi se portioneaza. Pe deasupra se face o glazura astfel: sucul de la mere (sau daca vreti glazura perfect transparenta, folositi 150-200 ml apa) se fierbe pe foc mic cu 2-3 linguri de zahar. Cand zaharul este dizolvat se inchide focul. Dupa ce se mai racoreste siropul, se adauga gelatina inmuiata in putina apa rece (siropul sa nu aiba mai mult de 70 de grade, altfel gelatina se modifica si nu se mai intareste).

Marul pastrat se taie in felii subtiri care se pun pe fiecare patrat de prajitura, apoi se toarna glazura calduta inca. Se da la rece cateva ore apoi se poate servi.
Pofta buna!