Prăjitură Cu Migdale şi Kiwi
articol scris de bubulinmania.blogspo blog bubulinmania.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Într-o bună zi mi-am cumpărat 1 kg de kiwi pe care speram să-l pun într-o dulceaţă. Până să găsesc o altă reţetă senzaţională, mi-a venit ideea unei prăjituri pe care am improvizat-o de poftă împreună cu diverse alte lucruri de prin casă.
Am folosit un blat asemănător cu cele pe care le-am descris aici, doar că l-am readaptat puţin astfel:
* 2 ouă
* 1 cană de zahăr (brun de trestie, care nu e obligatoriu)
* 1 plic zahăr vanilinat
* 1 jumătate de cană de ulei
* 1 jumătate de cană de lapte bătut sau sana
* 1 linguriţă praf de copt stins în puţin oţet
* aproximativ 270 g făină (cam o cană)
* 200g făină de migdale măcinate
La care mai ai nevoie de:
* aproximativ 850g kiwi
* 5-600ml lapte
* 5-6 linguri zahăr
* 1 plic de budincă de vanilie pentru 500ml lichid
* 100g unt
* 6 foi de gelatină
* 100g foiţe de migdale
* zahăr pudră
Ouăle se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilinat, apoi se adaugă laptele, uleiul, praful de copt făina şi praful de migdale. Se obţine un aluat relativ lichid care se toarnă într-o tavă tapetată (unsă cu unei, apoi presărată cu făină sau prevăzută cu hârtie de copt) de aproximativ 25/40cm şi se coace în cuptorul preîncins la 200°C (electric) / 180°C (cu ventilator) /foc potrivit (cuptorul cu gaz) timp de 20-30 de minute.
Între timp cureţi kiwi de coajă şi îl tai rondele pe care le culci pe blatul copt şi cald încă.
Fierbi budinca cu laptele şi cu zahărul. Când s-a închegat, topeşti în ea untul şi apoi, cât e fierbinte, amesteci foile de gelatină înmuiate în prealabil în apă rece şi scurse bine.
Amestecul se toarnă peste blatul acoperit de kiwi. Peste acesta se presară foiţele de migdale aurite într-o tigaie fără grăsime. Se dă la frigider câteva ore, apoi se pudrează cu zahăr şi se porţionează în dreptunghiuri nu prea mici.
Am folosit un blat asemănător cu cele pe care le-am descris aici, doar că l-am readaptat puţin astfel:
* 2 ouă
* 1 cană de zahăr (brun de trestie, care nu e obligatoriu)
* 1 plic zahăr vanilinat
* 1 jumătate de cană de ulei
* 1 jumătate de cană de lapte bătut sau sana
* 1 linguriţă praf de copt stins în puţin oţet
* aproximativ 270 g făină (cam o cană)
* 200g făină de migdale măcinate
La care mai ai nevoie de:
* aproximativ 850g kiwi
* 5-600ml lapte
* 5-6 linguri zahăr
* 1 plic de budincă de vanilie pentru 500ml lichid
* 100g unt
* 6 foi de gelatină
* 100g foiţe de migdale
* zahăr pudră
Ouăle se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilinat, apoi se adaugă laptele, uleiul, praful de copt făina şi praful de migdale. Se obţine un aluat relativ lichid care se toarnă într-o tavă tapetată (unsă cu unei, apoi presărată cu făină sau prevăzută cu hârtie de copt) de aproximativ 25/40cm şi se coace în cuptorul preîncins la 200°C (electric) / 180°C (cu ventilator) /foc potrivit (cuptorul cu gaz) timp de 20-30 de minute.
Între timp cureţi kiwi de coajă şi îl tai rondele pe care le culci pe blatul copt şi cald încă.
Fierbi budinca cu laptele şi cu zahărul. Când s-a închegat, topeşti în ea untul şi apoi, cât e fierbinte, amesteci foile de gelatină înmuiate în prealabil în apă rece şi scurse bine.
Amestecul se toarnă peste blatul acoperit de kiwi. Peste acesta se presară foiţele de migdale aurite într-o tigaie fără grăsime. Se dă la frigider câteva ore, apoi se pudrează cu zahăr şi se porţionează în dreptunghiuri nu prea mici.