Prajitura Cu Migdale Si Dulceata De Pere (de Post)
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O prajitura usor de facut, numai buna pentru zilele de post, si nu numai, in care avem sau nu musafiri.
Blat
Blat
- 330 g faina
- 100 g migdale tocate
- 115 g zahar
- 300 ml apa calduta spre fierbinte
- 50 ml ulei
- 2 lg dulceata de pere
- coaja de la 1/2 lamaie
- 1 lgt praf de copt
- 1 si 1/2 lgt otet alb
Decor
- Optional - 1 cutie de lapte de cocos (doar partea solida)
- fulgi de migdale
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°.
2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt.
3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.
4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.
5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Testati cu o scobitoare - daca iese curata => blatul este copt. Lasam sa se raceasca in tava.
6. Omogenizam putin laptele de cocos cu ajutorul mixerului.
7. Taiem prajitura in patrate pe care le ornam cu lapte de cocos si cu fulgi de migdale.
Enjoy!
2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt.
3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.
4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.
5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Testati cu o scobitoare - daca iese curata => blatul este copt. Lasam sa se raceasca in tava.
6. Omogenizam putin laptele de cocos cu ajutorul mixerului.
7. Taiem prajitura in patrate pe care le ornam cu lapte de cocos si cu fulgi de migdale.
Enjoy!