Prăjitură Cu Migdale şi Cremă De Ciocolată
articol scris de sisterskitchen blog 2sisterskitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ziua îndrăgostiţilor se apropie cu paşi repezi şi ne-am gândit să pregătim câteva reţete care să le vină în ajutor celor care vor să pregătească o surpriză dulce persoanei iubite. Pentru azi am ales să vă încântăm cu această prăjitură care nu dă multă bătaie de cap la prepararea ei şi este absolut delicioasă.
Ingrediente pentru blat:
200 g făină
100 g zahăr
125 g unt topit şi răcit
1 lingură esenţă de migdale
4 ouă
1 plic praf de copt
5 linguri cacao
Ingrediente pentru cremă:
200 ml smântână lichidă
200 g ciocolată cu lapte
2 plicuri de zahăr vanilat
1 mână de migdale măcinate
1. Untul se amestecă cu zahărul, până devine cremă.
2. Ouăle se bat timp de zece minute cu mixerul, după care le punem peste unt şi mixăm 5 minute.
3. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaoa şi mixăm bine 5-10 minute.
4. Compoziţia se pune într-o tavă rotundă unsă cu unt şi se dă la cuptor pentru circa 30 de minute.
5. Când este gata, se scoate şi se lasă să se răcească complet, după care se taie pe jumătate.
6. Pentru cremă procedăm astfel:smântâna lichidă se pune într-un bol, se adaugă zahărul vanilat şi se bate până se întăreşte. Între timp topim ciocolata la bain marie. O lăsăm să se răcească puţin şi o turnăm peste smântână. Se amestecă uşor cu lingura.
7. Blatul se însiropează cu rom sau cu esenţă de rom. Pe un platou punem jumătate de blat, ungem bine cu cremă, după care punem deasupra şi celălalt blat.
8. Se îmbracă totul în cremă , se decorează cu fulgi de ciocolată şi inimioare din zahăr.Se lasă la rece circa 2 ore.
Voi ce pregătiţi pentru această sărbătoare?:)