contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Miere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Este una dintre prajiturile mele preferate.
De sarbatori mama obisnuieste sa faca aceasta prajitura cu miere. Anul acesta am incercat si eu.
Topim 50g de unt cu 2 linguri de miere. Intr-o oala punem 450g de faina, putina sare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 150g de zahar, 2 linguri de lapte, 2 oua si mierea cu untul. Impartim aluatul in patru si intindem 4 foi. Este destul de greu de intins prajitura, dar merita :-)))). Foile se coc repede.
Pentru crema omogenizam bine 200g de unt cu 200g zahar pudra si adaugam budinca de gris facuta din 300ml de lapte si 3 linguri de gris.
Pe prima foaie punem jumatate din crema, peste ea vine a doua foaie, pe care ungem cu gem de caise (trebuia sa pun gem de coacaze, dar n-am avut), punem a treia foaie, crema ramasa si ultima foaie. Mama obisnuieste sa puna zahar pudra, dar fetitelor nu le place, asa ca n-am pus.
Se tine in frigider 24 de ore, dupa care se inmoaie prajitura si se poate felia usor. Este foarte gustoasa, va recomand pe mesele festive.


Articol recomandat de prajiturireka.blogspot.com