Prajitura Cu Miere De Albine
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Prajitura cu miere de albine este moale, pufoasa si parfumata. Cu siguranta copiii vor da tarcoale in jurul cuptorului cand se coace, dar cand o veti scoate din cuptor ii veti cuceri definitiv… Se prepara foarte usor si foarte rapid, ceea ce este cu siguranta o mare calitate.
INGREDIENTE:
2 oua
150 g zahar
100 ml ulei
100 g miere de albine
150 miez nuca
1 cana lapte
1 lingura coaja rasa de portocale
1 lingurita cuisoare – macinate
1 lingurita bicarbonat stins cu suc lamaie
250 g faina
1 lingurita praf scortisoara
PREPARARE:
Pentru inceput mixam ouale cu zaharul pana devin o spuma. Adaugam ulei, apoi miere de albine si miez de nuca.
Turnam laptele cate putin, amestecam, apoi punem bicarbonatul stins cu lamaie si mirodeniile: coaja de portocale, cuisoarele, scortisoara si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit integram faina.
Turnam aluatul in forma in care am pus hartie de copt si coacem aproximativ 40 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C. Nu-i asa ca se face rapid si nu e nimic complicat?
Pofta buna.