contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Mere,nuci Si Gris (rapid De Preparat)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta de prajitura extraordinara,rapida ,in care toate ingredientele sunt manevrate usor,doar amestecate  si turnate intr-o tava.O minune puternic parfumata cu scortisoara,vanilie si rom.Pornind de aici, va veti da seama cum o prajitura simpla ca aceasta, va lumineaza o zi obisnuita .
Amestecul fainii,cu gris,taierea untului si razuitul merelor sunt activitati usoare si relaxante ! 
Merele nu se calesc si nu se scurg de suc !!!
Pont : puteti adauga in compozitia de mere si o ceasca de gem de gutui.





Serviti si cu inghetata de vanilie ! :)


Ingrediente :

1 kg mere curatate si razuite
200 g nuci macinate grosier
200 g unt sau margarina (daca o faceti de post)
1 cana de faina
1 cana de gris
100 g zahar
1 plic praf de copt
esenta de vanilie,rom si scortisoara - acest amestec iti va mirosi a coniac
miere pentru servit ( optional )

Mod de preparare : 
Intr-un bol, amestecam bine ingredientele uscate ( faina,grisul,zaharul si praful de copt).

Peste merele razuite vom pune scortisoara,esenta de vanilie si putina esenta de rom.Le amestecam.
Putem adauga si gem de gutui (eu am pus).
Untul il taiem in cubulete pe care le impartim in 3 parti .
Impartim in doua parti egale ingredientele uscate si amestecul de mere.
Tapetam cu unt si gris o forma patrata sau rotunda (eu am facut prajitura intr-o forma de tort de 28 cm,cu centura).
Pe fundul tavii vom imprastia prima parte de unt,apoi punem prima parte de ingrediente uscate si deasupra prima parte de mere aromate. Continuam cu ultima parte de ingrediente uscate si a doua parte de unt peste ele.



 Deasupra va fi a doua parte de mere peste care imprastiem nucile macinate.Si untul cubulete.


Dam la cuptor pentru 50 de minute la foc mediu.

Lasam prajitura sa se raceasca complet.

Serviti prajitura rece, stropita si cu putina miere,daca doriti !

Pofta buna ! 

Hai, trebuie sa o preparati,este o bunatate !

Pe locuri,fiti gata...start ! :)