contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am vazut aceasta reteta la o emisiune de-a lui Gordon si pentru ca arata extraordinar de bine, am notat-o repejor, iar in cateva zile am si pregatit-o, cu mici modificari. Mi-a placut in mod deosebit pentru ca nu e nevoie decat de foarte putin zahar, merele si curmalele din compozitie asigurand mare parte din dulceata prajiturii.
Pentru 4-5 portii am folosit:
  • 3 - 4 mere portivite
  • 1 ou
  • 20 g + 50 g unt
  • 120 g faina
  • 50 g stafide
  • 70 g curmale
  • 100 - 150 ml lapte
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • optional: 1 lingura fulgi de migdale pentru decor
Curatam merele de coaja si samburi, apoi le taiem cubulete mici, iar curmalele le tocam grosier.
Topim 20 g unt intr-o tigaie neaderenta, adaugam merele si 1 lingura de zahar brun. Amestecam des, pana se dizolva zaharul, moment in care adaugam curmalele, stafidele si jumatate de lingurita de coaja de lamaie. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca pana pregatim aluatul.
Pentru acesta amestecam intr-un bol incapator faina cu praful de copt si 2 linguri zahar brun. Taiem untul rece bucatele, il punem peste faina si il pasam cu furculita pana obtinem ceva similar cu firmiturile.
Intr-un vas gradat, batem oul cu esenta de vanilie si completam cu lapte pana la limita 110 ml. Turnam peste ingredientele uscate, adaugam coaja de lamaie si omogenizam.
Impartim merele in 4 sau 5 vase, deasupra asezam aluatul si presaram fulgii de migdale. Dam la cuptor, la 180 de grade timp de 20 de minute, pana se rumenesc.
Prajitura este foarte buna calda sau rece, iar pentru doritori, se poate adauga si o cupa de inghetata de vanilie :)


Printeaza reteta (fara imagini)