Prajitura Cu Mere
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
Pentru foi:
20 linguri de faina
6 linguri de zahar
1 plic praf de copt
1 ou intreg + 1 galbenus
1 pachet de unt
3 linguri de smantana
1 lingurita esenta de vanilie
5 linguri zahar pudra si 1 lingurita scortisoara pentru topping
Pentru umplutura:
1,5 kg mar ras
250 g zahar
1 lingurita varfuita cu scortisoara
PREPARARE:
Merele rase pe razatoarea mare le punem cu zahar intr-o oala pe foc si fierbem pana se moaie. Este indicat sa amestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Dupa ce luam merele de pe foc adaugam scortisoara.
Pentru a realiza aluatul amestecam intr-un bol ingredientele si apoi framantam bine aluatul.
Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi. Asezam o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, punem apoi merele si deasupra cealalta foaie.
Se coace la 180° C timp de 45 de min. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar pudra si scortisoara.
Pofta buna!