Prajitura Cu Mere
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Dulce si racoritoare in egala masura. Sa profitam ca merele se gasesc pe tarabe tot timpul anului.
Ce iti trebuie (poza1):
- 2 oua intregi
- 9 linguri de zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri de lapte
-12 linguri de faina
- 1 plic praf de copt
- 6 mere (in poza apar doar 4, am suplimentat ulterior)
- 4 linguri zahar pt calit merele
Plan de lucru:
- curatam si razuim merele, apoi le punem la calit impreuna cu zaharul (poza 2), pana cand mai scade sucul pe care il lasa. (poza 8 )
- cele 2 oua (poza 3) se mixeaza cu zaharul apoi cu uleiul (poza 4).Turnam treptat faina (poza 5)
- apoi adaugam si laptele si mixam in continuare (poza 6) pana obtinem un aluat ca in poza 7.
- punem jumatate din compozitie intr-un vas (am folosit un vas de yena de dimensiuni 33x 21 cm) si bagam la cuptor pentru 10 minute (poza 9).
- scoatem din cuptor si adaugam merele (pozele 10 si 11).
- adaugam si restul de compozitie (poza 12). Bagam la cuptor inca 40 minute (poza 13)
- ornam cu zahar pudra si mancam (poza 14)
- pofta buna! E delicioasa.
Timp de preparare: 80 de minute (cu tot cu timpul cat sta la cuptor)
Pret: 10 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri