contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Mere Si Scortisoara

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
9 mere potrivite
6 oua
12 linguri zahar
 12 linguri faina
6 linguri apa
1 praf de copt
1 zahar vanilat, un praf de sare
scortisoara, zahar pentru mere
Se decojesc merele si se curata de cotoare,se scobesc mijlocul merelor cu o lingurita,iar in interiorul fiecarui mar punem zahar si scortisoara.
Dupa ce asezam merele in tava , le introducem la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Le lasam in cuptor cca10-15 min.
Intre timp preparam blatul:se freaca galbenusurile crude cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma.Adaugam praful de sare si praful de copt stins cu lamaie si treptat turnam lingurile cu apa amestecand continuu. Cantitatea de zahar in reteta originala este de 15 linguri ,dar tinand cont ca am folosit zahar si pentru mere ,cantitatea ideala ar fi  doar 12 linguri
pentru a nu fi prea dulce.

Se adauga faina si se amesteca incet cu o lingura iar la urma adaugam albusurile batute spuma.    
Se toarna compozitia peste mere si se introduce in cuptor sa se coaca.
Cand este gata se lasa sa se raceasca,apoi portionam prajitura incercand sa taiem marul in jumatate(pentru a avea un aspect mai atragator), iar  deasupra ornam cu frisca.

                                                                                         

Imagini etape preparare