contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Mere Si Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O prajitura de toamna, un buchet de arome, un parfum îmbietor... un deliciu dulce, prezentat în imagini graitoare de Ioana - Pasiune si culoare - merci, draga mea! A fost deosebit de buna! Va recomand reteta din toata inima.


Ingrediente:
  • 125 g unt moale 
  • 125 g zahar 
  • 2 oua 
  • 150 g faina de spelta, merge si de grîu 
  • 1 lingura coaja de portocala 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 2 linguri smîntîna lichida, de frisca 
  • 2 mere mari 
  • 6 prune 
  • 50 g safide 
  • 2 linguri Amaretto 
  • 50 g fulgi migdale 
  • zeama de lamîie 

Se pun stafidele la înmuiat în doua linguri de amaretto. Se poate folosi si rom, cointreau... etc. 
 
 
 
 Se curata un mar, se feliaza si stropeste cu zeama de lamîie pentru a împiedica oxidarea. 
Prunele se spala, sterg si feliaza.
 
 
Se freaca untul cu zaharul. Ouale se adauga cîte unu pe masura ce se framînta/mixeaza, la fel si faina amestecata cu praful de copt, cîte o lingura. În final se adauga si smîntîna. Eu am pus si coaja de portocala, razuita. 
 
 
 
Fructele feliate si stafidele stoarse sau nu, se adauga la aluat si se încorporeaza usor cu o paleta. 
 

Se toarna aluatul cu fructe într-o tava rotunda ( 24-26 cm ) unsa cu unt si tapetata cu pesmet sau faina. Cel de-al doilea mar se spala, sterge, se îndeparteaza casuta cu seminte, se feliaza. Feliile se aseaza peste aluatul usor nivelat, iar deasupra se presara migdale feliate. Se da tava în cuptorul preîncalzit la 180°C timp de 60 minute. Daca prajitura tinde a se rumeni prematur, acoperiti tava cu o folie de aluminiu. 

 
 
Pofta buna si un sfîrsit de saptamîna însorit, va doresc!