Prajitura Cu Mere Si Glazura
articol scris de mihaela2289 blog specialitaticulinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1,5 kg mere
2 cani cu faina
1 si 1/2 cana zahar
2 linguri cacao
scortisoara
o lingura bicarbonat sodiu nestins
nuci
Ingrediente glazura:
1 pachet margarina
12 linguri zahar
2 linguri cacao
2-3 linuri apa
Preparare: Se rad merele cu tot cu coaja, peste ele se pun 2 cani cu faina si zaharul, cacaoa, scortisoara si bicarbonatul nestins. Se amesteca toate foarte bine cu mana sau cu o lingura de lemn. Apoi se pun nucile taiate. Toata compozitia se pune la foc intr-o tava bine tapetata si se coace timp de 40-50 minute. Se lasa sa se raceasca in tava si se taie in patrate sau romburi. Glazura se face din margarina, cele 12 linguri de zahar, cacaoa si apa si se pune la foc mic pana se omogenizeaza bine amestecand continuu si cat este calda se toarna peste prajitura din tava. Se lasa din nou sa se raceasca si se scot fara a pune prajiturile unele peste altele.