Prajitura Cu Mere Si Cocos, Marmorata Cu Lamaie
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
350 g zahar pudra
180 g fulgi de cocos
250 ml lapte de cocos
2 mere mari, fara coaja si seminte, taiate cubulete
4 oua, mari, la temperatura camerei
250 g faina + 2 lgt praf de copt
Glazura de lamaie
20 g unt, la temp. camerei + 125 g zahar pudra, cernut + 2 lg suc de lime
Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se tapeteaza cu unt si faina o tava circulara (removable buttom), diametru aprox 24 cm.
Se pun fulgii de cocos intr-o tigaie incinsa, la foc foarte mic, se amesteca des, cu o lingura de lemn, pana prind usor culoare. Se racesc complet.
Se amesteca bine zaharul, fulgii de cocos, laptele de cocos si ouale.
Se adauga faina si praful de copt, amestecand bine. Se adauga merele si se amesteca utilizand o lingura de lemn. Se toarna prajitura in forma si se coace aprox 1 ora.
Se scoate din cuptor, se indeparteaza tava, se lasa la racit.
Cand prajitura este rece, se pregateste glazura de lamaie. Se amesteca foarte bine untul si zaharul, apoi se adauga sucul de lime, putin cate putin, pana se obtine un lichid cremos, dens. Se toarna peste prajitura.