Prajitura Cu Mere Si Budinca
articol scris de bucatariadenysei blog 0 bucatariadenysei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
m-am inspirat de pe vulpeabucatar
Ingrediente:
Merele
4 mere mari
2 linguri de zahar
scortisoara
Budinca
2 budinci de vanilie
700 ml lapte
Blat
4oua la temperatura camerei
4 linguri de faina
4 linguri de zahar
150 ml frisca pentru ornat
Mod de preparare:
Se spala si se curata merele de coaja si cotor. Se taie in felii subtiri si se aranjeaza in tava.
Se spala si se curata merele de coaja si cotor. Se taie in felii subtiri si se aranjeaza in tava.
Peste mere se pun cele 2 linguri de zahar si scortisoara. Se dau la cuptor aproximativ 20 minute pana sunt aproape coapte.
Intre timp se face budinca.Cele 2 plicuri cu doar 700 ml lapte si 2-3 lg zahar.Se scoate cratita din cuptor si se pune budinca peste mere. Se lasa cateva minute.
Se separa cele 4 oua. Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bat pana se intaresc iar.
Se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca usor sa nu se lase. Se pune peste budinca.
Cand blatul e copt(facem testul cu scobitoarea)scoatem si lasam sa se raceasca bine,apoi rasturnam prajitura si ornam cu frisca.Se serveste a doua zi.
Asa arata fara frisca!
am razuit si un pic de ciocolata peste frisca!
si am facut si 3 trandafiri din sugus!