Prajitura Cu Mere Si Bezea
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Cu ingrediente putine si cu fructele preferate in aceasta perioada (merele sunt foarte zemoase si gustoase), am facut aceasta reteta de prajitura. Ne-am lins pe degete.
Ce iti trebuie
Pentru blat (poza1):
- 5 galbenusuri
- 12 linguri de zahar
- 12 linguri ulei
- 15 linguri de lapte
- 15 linguri de faina
- 1 plic praf de copt
Pentru umplutura de mere:
- 10 mere
- 5 linguri zahar pt calit merele
- 2 plicuri zahar vanilat
Pt bezea:
- 5 albusuri
- 5 linguri de zahar
Plan de lucru:
- curatam merele (poza 2), le razuim , apoi le punem la calit impreuna cu zaharul (poza 3), pana cand mai scade sucul pe care il lasa.
- separam albusurile de galbenusuri (poza 4) .Galbenusurile se amesteca cu zaharul (poza 5) cu ajutorul mixerului la viteza mica. Adaugam treptat si uleiul, mixand tot la viteza mica (ca la maioneza) .Incorporam si faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele (poza 6)
- punem compozitia intr-o tava ( 38 x 25 cm) (poza 7) si bagam la cuptor pentru 20 minute. Intre timp batem albusurile spuma. Spre final adaugam si zaharul.
- scoatem din cuptor (poza 8 ) , adaugam merele (poza 9) si albusul si il nivelam cu o furculita (poza 10)
- lasam la cuptor inca 10 minute (poza 11)
S-a halit imediat si calda si rece. (pozele 12, 13)
- pofta buna!
Timp de preparare: 60 de minute (cu tot cu timpul cat sta la cuptor)
Pret: 10 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri