Prajitura Cu Mere Si Bezea
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
la pozat:
Ingrediente:
1 kg de mere
merele se curata de coaja si cotoare... se calesc impreuna cu zahar- dupa gust- si condimente- am folosit un plic cu condimente pt strudel de la Kotanyi(e f concentrat, gustati inainte de a-l pune pe tot)
3oua
125 gr. zahar + 3 linguri zahar
90 ml ulei
60 ml apa fierbinte- cat suportati la mana...
drojdie- cat incape intr-o lunguritza
1/2 pluc praf de copt
faina cat cuprinde... coca sa faca falduri atunci cand curge
se separa oualele...galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine pana se albesc si is dubleaza volumul...
se adauga uleiul, putin cate putin...
drojdia se dizolva in apa fierbinte-nu oparita ...
se incorporeaza drojdia, praful de copt...
se adauga faina, atata cat este necesar ca aluatul sa curga in falduri...
compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt...
peste aluat se adauga merele calite...
se coace in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de min...
se scoate si se adauga bezeaua facuta din cele 3 albusuri si 3 linguri de zahar...
se uniformizeaza deasupra, se introduce din nou in cuptor... timp decca 10 minute...pana se aureste frumos deasupra...
se portioneaza frumos...cand se raceste, bezeaua va lasa perlute de sirop...
a doua zi este mult mai buna...blatul se umezeste de la mere... si e mai mult decat buna...
lasati prajitura la rece...
by gaby cara!te pup si iti multumesc!