Prajitura Cu Mere Sau Dovleac In Doua Foi
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta prajitura o prepar foarte des, umpluta cu mere sau dovleac.
Aici este prajitura cu dovleac !
Prajitura cu foi , intinse pe dosul tavii, o gasiti AICI !
Ingrediente aluat :
200 g unt, margarina sau untura
150 g smantana
100 g zahar
3 pliculete de zahar vanilat
1 lingura de coaja razuita de lamaie sau portocala
2 oua
1 lingurita praf de copt sau bicarbonat de sodiu/amoniu
600 - 700 g faina
1,5 kg de mere sau dovleac ( curatate si razuite prin razatoarea mare)
4-5 linguri zahar ( puteti sa adaugati dupa gust)
scortisoara (dupa gust)
Mod de preparare coca :
Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam smantana,coaja de lamaie si ouale. Dupa ce le-am incorporat si pe ele, vom adauga faina si praful de copt ; vom forma o coca .
Dam coca la frigider pentru 20 de minute !
Mod de preparare umplutura :
Merele sau dovleacul se apun intr-o cratita cu 3 linguri de ulei, zahar si scortisoara.
Punem pe foc mic pana se inmoaie si scade zeama.Lasam sa se raceasca .
Punem pe foc mic pana se inmoaie si scade zeama.Lasam sa se raceasca .
Asamblare :
Impartim coca in doua bucati egale si le intindem, pe hartie de copt, in doua foi egale, de dimensiunea tavii in care coacem prajitura. (22/30 cm)
Asezam prima foaie in tava,cu tot cu hartie de copt, si o intepam cu furculita din loc in loc .
Intindem peste foaie toata umplutura .Asezam peste umplutura cea de-a doua foaie.O intepam si pe ea cu furculita .
Dam prajitura la cuptor incins la foc mediu pana se rumeneste usor si la suprafata.
Lasam sa se raceaca prajitura si apoi o portionam.
Pudram cu zahar farin vanilat.
Spornica si foarte gustoasa !
Pofta buna !