Prajitura Cu Mere Caramelizate
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
... zilele-s mai scurte, noptile mai lungi, frigul se lasa, scoala începe marti, mama vine într-o saptamîna, toamna e pe drum, deci toate bune si frumoase, si la locul lor. Asa ca am facut o prajitura cu mere de sezon si Disaronno Amaretto. Nu-l am în etape, deoarece mi-am taiat un deget la curatatul merelor. Auaaa! Pîna a fost gata coapta însa, a mai trecut si degetul, asa ca am imortalizat macar rezultatul final.
Ingrediente:
- 3 mere
- 6 oua mici
- 6 linguri faina
- 6 linguri de zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara
- coaja de portocala, razuita
Pentru caramel:
- 1 mini-paharel de amaretto
- 3-4 linguri zahar pline bine
Am caramelizat zaharul cu amaretto într-o oala emailata, cea în care am si copt tortul. Cînd caramelul a avut culoarea dorita, l-am întins pe peretii vasului prin rotire. Am pus merele curatate si feliate gros, pe fundul vasului. În timp ce aranjam eu merele, KA-ul îmi batea ouale cu zaharul, scortisoara si coaja de portocale. Cînd ouale si-au triplat volumul, am adaugat faina amstecata cu praful de copt, si am încorporat-o cu o lopata, foaaaarte usor. Am turnat peste mere, si am dat oala în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 30 minute. A iesit un deliciu caramelizat si parfumat!
Cui îi plac torturile cu frisca, îl poate îmbraca. Frisca capata o aroma excelenta de la caramel. Ai mei însa, cînd aud de frisca, îsi dau ochii peste cap, asa ca al meu ramîne mereu golas. Merge bine si servit cu o bila de înghetata sau sos de vanilie.
Cui îi plac torturile cu frisca, îl poate îmbraca. Frisca capata o aroma excelenta de la caramel. Ai mei însa, cînd aud de frisca, îsi dau ochii peste cap, asa ca al meu ramîne mereu golas. Merge bine si servit cu o bila de înghetata sau sos de vanilie.
S-aveti pofta!