contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Menta Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Am vrut demult sa incerc prajitura asta a Laurei, mi s-a parut foarte interesanta si simpla de realizat insa nu am reusit pana acum sa cumpar sirop de menta. A iesit asa cum ma asteptam, aviz amatorilor de cioco-menta:

     Ingrediente pentru o tava 30x22cm:
  • 300g faina
  • 3 oua medii
  • 180g iaurt natural
  • 200g zahar
  • 120ml de sirop de menta
  • 60g fulgi de cocos
  • 80ml ulei de floarea soarelui
  • 250g ciocolata amaruie
  • un plic de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare
     Se tapeteaza o tava teflonata 30x22cm cu hartie de copt umezita si se aseaza uniform ciocolata amaruie maruntita bine... chiar razuita fin (eu am pus cubulete si nu s-a topit uniform in timpul coacerii).

     Se amesteca ingredientele, mai putin ciocolata amaruie, si se mixeaza bine cateva minute. Se toarna amestecul verzului peste fulgii de ciocolata si se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute.


      Lasati sa se raceasca prajitura in tava inainte de a indeparta cu grija hartia de copt. Sper sa va placa si s-aveti pofta!