Prajitura Cu Mandarine
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ceea ce noi toti adoram... este un desert. Ca este cu ciocolata, cu frisca, cu fructe sau branza, este un dulce asteptat atat de cei mici cat si de cei mari. Va postez o reteta de prajitura rapida si usoara, care sper sa va tenteze sa o incercati.
Mod de preparare:
Blatul se face la fel ca la reteta de Amandine. Pentru crema se bate frisca cateva minute, se adauga jumatate din zahar si intaritorul de frisca si se bate in continuare la o viteza mai mare pana se intareste. Se freaca si crema de branza cu restul de zahar, apoi se adauga si frisca. Din feliile de mandarine din compot se aleg cateva pentru decor, iar restul se taie in cuburi. Se taie blatul astfel incat sa obtinem doua parti egale. Se face un sirop din zeama de la compot si zahar. Daca mai trebuie, mai complectam cu apa. Cu siropul, dupa ce s-a raci, se insiropeaza primul blat. Se aseaza 3/4 din crema si deasupra mandarimele din compot taiate incuburi. Se aseza al doilea blat, se insiropeaza si acesta si se intinde si restul de crema.
Se pudreaza prajitura deasupra cu cacao, pana se formeaza o pelicula. Se inparte in patrate egale. Se pune in centru fiecarei bucati un mot de frisca si se decoreaza cu feliile de mandarine retinute. Dupa acea, prajitura se da la rece pentru aproximativ o ora pentru a se intari crema. Pofta buna!