Prajitura Cu Malai
Sursa Prajitura cu malai
articol scris de vdaiana blog testdaiana1.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingredientele mele:
* 400 g smantana + 250 g iaurt
* 200 g malai
* 1 lingurita bicarbonat
* 60 g untura (moale)
* 3 oua intregi
* 10 linguri zahar
Mod de preparare:
Am mixat la viteza mica smantana cu iaurtul, untura moale si ouale intregi.
Apoi am adaugat malaiu in ploaie mixand in continuare ca sa nu formeze cocoloase.
Am pus si zaharul si bicarbonatul.
Pana cand s-a incins cuptorul am lasat aluatul in castron cu gandul ca se mai umfla malaiul.
(M-am speriat ca aluatul era subtire cam ca cel de clatite si am adaugat inca 2 linguri de malai. nu trebuia.)
Am turnat aluatul foarte moale intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul preincalzit pana s-a rumenit. 50 de minute in cazul meu, la foc mediu.
N-am mai facut si nici n-am mai mancat asa ceva. Am vazut ca multa lume zice ca e o prajitura din copilarie, ca faceau bunicile. Noi n-am facut niciodata, nu stiam de alt desert cu malai decat de mamaliga cu zahar :P Iar malai n-am folosit decat la mamaliga si la pane.
Am ramas placut surprinsi. Prajitura e gustoasa.
Putin cam aspra, cere sa fie insiropata in lapte dulce de exemplu.
Data viitoare am sa adaug zahar vanilat sau esenta de vanilie si poate si coaja de lamaie sau portocale.
In seara asta am turnat lapte cald peste bucatele de prajitura si am lasat sa se absoarba. Mmmm delicioasa!