Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prajitura asta mi-a inspirat-o prajitura tosca vazuta la Diamond.Mi-a placut grozav blatul,mai ales ca imi ramasesera albusuri.Imi place si alaturarea dintre mac si portocale.Asa ca am pornit la treaba si uite ce a iesit. INGREDIENTE : ptr.blat: -8 albusuri -200 g zahar pudra -100 g mac -50 g nuca de cocos rasa -4 Lg (linguri ) faina -1 lg (lingurita) praf de copt -coaja rasa de la o portocala -2 pliculete de zahar vanilat ptr.crema : -500 ml lapte -2 plicuri de budinca vanilie -100 g zahar -250 ml frisca -2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie -1 Lg coaja de portocale confiate 1 borcan dulceata de portocale (se poate si fara ) ptr glazura: -250 ml suc de portocale -250 ml apa -4 Lg cu varf de zahar -2 plicuri gelatina tortgelle rosie de la dr oetker sau altcineva MOD DE PREPARARE :
ouale se bat spuma cu o lingurita de lamaie si un vf de cutit de sare,apoi se adauga zaharul treptat,pana se obtine o crema groasa si ferma.
Se adauga macul,cocosul si coaja rasa de portocala,amestecand de data asta cu o spatula,usor.Apoi faina cernuta in prealabil si amestecata cu praful de copt,se adauga in ploaie,pe rand.
Compozitia se pune intr-o tava 25x35 cm ,tapetata cu hartie de copt.Daca nu aveti cadru dreptunghiular pentru prajituri,ceea ce eu n-am,lasati hartia mai lunga,asa cum am lasat-o eu.Veti vedea mai departe de ce.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 * (foc mediu) pana ce aluatul se aureste la suprafata.
Intretimp faceti crema :
Daca aveti budinca cu preparare la rece :mixati toate ingredientele impreuna pana obtineti o crema groasa,dupa care adaugati coaja de portocala confiata si dati la rece,pana se raceste blatul.
Daca aveti budinca cu preparare la cald,procedati conforma indicatiilor de pe plic,doar ca folosim 500 ml lapte la 2 plicuri.Lasati sa se raceasca.Intretimp bateti frisca cu zaharul pana se intareste apoi adaugati-o putin cate putin in budinca rece.La sfarsit adaugati coaja de portocala confiata.
Incepeti sa montati prajitura :blatul se unge cu dulceata de portocale apoi cu crema care se intinde cat mai uniform,sa se lipeasca de hartie.
Preparati jeleul dupa indicatiile de pe plic,lasati-l sa se raceasca 2 minute apoi turnati peste crema,avand grija sa ramana jeleul in limitele hartiei (de asta spuneam mai sus ca bun ar fi fost un cadru dreptunghiular) si puneti totul la rece.