Prăjitură Cu Mac și Nucă De Cocos
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A doua e tema propusa se refera la "retete cu dragoste". Eu m-am gandit la aceasta prajitura, fie ca e vorba de Valentine`s Day, fie ca e vorba de Dragobete, fie ca e vorba de o zi oarecare, in care aveti chef de un dulce pe care sa-l savurati impreuna cu a voastra jumatate.
Ingrediente:
Blat: 5 albusuri,
150 g zahar,
40 g mac,
80 g nuca de cocos,
2-3 linguri faina,
1 praf de sare.
Crema: 1/2 l lapte (ar fi iesit mai bine cu 400-450 ml...),
5 galbenusuri,
100 g zahar,
1 budinca cu gust de frisca (eu am folosit 1 cana de frisca proaspat batuta),
100 g unt (pentru ca am folosit frisca nu am mai pus unt, iar praful de budinca l-am inlocuit cu 3 linguri de faina).
Amestec macul, nuca de cocos si faina.
Mixez albusurile cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. Adaug si zaharul, treptat, mixand bine, bine.
Adaug mixul de ingrediente solide si amestec usor cu o lingura de lemn.
Torn amestecul intr-o forma rotunda, nivelez cu o spatula.
Coc blatul, cca 30 de minute, la 180 de grade. Il scot cu grija din forma si il las la racit pe un grilaj.
Mixez bine galbenusurile cu zaharul, adaug si faina (praful de budinca). Subtiez cu laptele. Pun compozitia la fiert, intr-o oala cu fund dublu, si amestec din cand in cand, pana se ingroasa.
Cand e rece amestecul se incorporeaza in untul frecat spuma; eu am adaugat frisca proaspata si am amestecat usor.
Intind crema peste blat (mie mi-a iesit cam moale, asa ca voi folosi ceva mai putin lapte data viitoare).
Ca sa fiu in ton cu paleta coloristica a lunii o parte din frisca am amestecat-o cu colorant rosu. Am mai ras si niste ciocolata deasupra...
P.S. S-a consumat cu placere :P