contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Cu Mac și Nucă De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E o compilatie, daca pot sa spun asa, si e pentru provocarea lunii februarie gazduita de Vio.
DSC03503
A doua e tema propusa se refera la "retete cu dragoste". Eu m-am gandit la aceasta prajitura, fie ca e vorba de Valentine`s Day, fie ca e vorba de Dragobete, fie ca e vorba de o zi oarecare, in care aveti chef de un dulce pe care sa-l savurati impreuna cu a voastra jumatate.
DSC03519
Ingrediente:
Blat: 5 albusuri,
150 g zahar,
40 g mac,
80 g nuca de cocos,
2-3 linguri faina,
1 praf de sare.
Crema: 1/2 l lapte (ar fi iesit mai bine cu 400-450 ml...),
5 galbenusuri,
100 g zahar,
1 budinca cu gust de frisca (eu am folosit 1 cana de frisca proaspat batuta),
100 g unt (pentru ca am folosit frisca nu am mai pus unt, iar praful de budinca l-am inlocuit cu 3 linguri de faina).
Amestec macul, nuca de cocos si faina.
DSC03486
Mixez albusurile cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. Adaug si zaharul, treptat, mixand bine, bine.
DSC03488
Adaug mixul de ingrediente solide si amestec usor cu o lingura de lemn.
DSC03489
Torn amestecul intr-o forma rotunda, nivelez cu o spatula.
DSC03491
Coc blatul, cca 30 de minute, la 180 de grade. Il scot cu grija din forma si il las la racit pe un grilaj.
DSC03498
Mixez bine galbenusurile cu zaharul, adaug si faina (praful de budinca). Subtiez cu laptele. Pun compozitia la fiert, intr-o oala cu fund dublu, si amestec din cand in cand, pana se ingroasa.
DSC03495
Cand e rece amestecul se incorporeaza in untul frecat spuma; eu am adaugat frisca proaspata si am amestecat usor.
DSC03501
Intind crema peste blat (mie mi-a iesit cam moale, asa ca voi folosi ceva mai putin lapte data viitoare).
DSC03548
Ca sa fiu in ton cu paleta coloristica a lunii o parte din frisca am amestecat-o cu colorant rosu. Am mai ras si niste ciocolata deasupra...
DSC03512
P.S. S-a consumat cu placere :P
DSC03523