contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Mac Si Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prajitura cu mac si cocos are specific blatul, care evident contine cele doua ingrediente principale si care ii dau savoare. In ce priveste crema, va puteti lasa creativitatea sa decida. Eu am facut o crema cu vanilie si o glazura de ciocolata cu lapte.

1. Ingrediente pentru pentru blat cu mac si cocos
- 6 albusuri de ou;
- 150 gr. zahar;
- 70 gr. faina;
- 1/2 lingurita praf de copt;
- 50 gr. mac;
- 3 linguri de nuca de cocos;
Am dat drumul la cuptor la foc mic.
Am batut albusurile spuma tare, am adaugat treptat zaharul si am mixat pana cand compozitia a devenit lucioasa. Mai departe am amestecat pe rand si celelalte ingrediente, folosindu-ma de o spatula de lemn.
Miscarile trebuie sa fie lente si de sus in jos pentru ca blatul sa nu se lase.
Am uns o tava cu unt si am tapetat-o cu faina, am adaugat compozitia si am introdus tava la cuptor pentru aproximativ 20 minute. Am scos din cuptor si am lasat sa se raceasca bine.
2. Pentru crema de vanilie
- 6 galbenusuri de ou;
- 5 linguri de zahar;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 3 linguri de faina;
- 200 ml lapte;
-  50 gr. unt.
Am batut galbenusurile cu zaharul, am adaugat faina si extractul de vanilie si am amestecat bine. Am turnat laptele si am omogenizat. Am pus compozitia intr-o craticioara mica si am pus-o la foc mic amestecand. Se tine pe foc pana cand se ingroasa ca o crema.
Am luat de pe foc si am lasat sa se raceasca. Cand s-a racit am adaugat 50 grame de unt si am amestecat pana la incorporare. Am dat la frigider crema.
3. Am pregatit un sirop din 100 ml. apa, 3 linguri de zahar, o esenta de rom pe care am folosit-o pentru a inmuia biscuitii Petit Beure pe care i-am asezat peste crema de vanilie.
4. Glazura am facut-o din 2 ciocolate, 50 gr. unt, 1 lingura de faina. Am topit ciocolata, am adaugat untul si faina si am amestecat bine cu un tel. Am dat de pe foc.
5. Cum am montat prajitura cu mac si cocos? In primul rand blatul si cremele trebuie sa fie reci. Am turnat pentru blatul cu mac si cocos crema de vanilie.
Am inmuiat biscuiti Petit Beure in sirop de rom si am pus un strat peste crema de vanilie. Nu trebuie introdusi mult timp in sirop, se procedeaza ca la piscoturile de la Tiramisu, doar ca de aceasta data mai putin, dat fiind ca biscuitii sunt mai mici si mai subtiri.
Deasupra biscuitilor am turnat glazura de ciocolata si am intins bine. Puteti pune si putina nuca de cocos.
Pofta (ne)buna!
Alte idei de montare: daca blatul este suficient de inalt il puteti taia in 2 foi si intre ele sa puneti o crema de vanilie, de ciocolata, crema de lamaie etc.
Vezi si:
1. Pandispan cu visine si bezea
2. Crema de zahar ars
3. Chec cu fructe deshidratate