contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Cu Mac și Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

In ultima vreme am tot auzit de prajitura asta, ba de pe la prietene, ba de prin erviste sau bloguri. Am vazut diferite variante, cu crema sau fara, doar cu mac in blat sau si cu mac si cu cocos. Am zis ca trebuie sa o incerc si eu sa vad cum e. Am facut-o azi de dimineata si mi-a placut. Interesant la aceasta prajitura e combinatia dintre aluatul aspru si putin sec, cu crema fina de vanilie. Ca sa nu mai zic de cele trei arome: mac, cocos si vanilie. Una peste alta, e o prajitura OK.
Ingrediente:
8 oua
300 g zahar (200 g pt.blat, 100 g pt.crema)
100 g mac
100 g cocos
8 linguri de faina (5 pt. blat, 3 pt.crema)
200 ml lapte
200 g unt
esenta de vanilie
Mai intai am batut albusurile cu mixerul, la inceput la viteza mica iar dupa un minut am crescut viteza, iar dupa inca 1 minut am adaugat 200 g de zahar continuand sa mixez pana cand spuma s-a intarit.

Am amestecat macul si cocosul.

Peste spuma de albusuri am turnat 5 linguri de faina si am amestecat prin rasturnare, de sus in jos. Apoi am pus macul si cocosul si am amestecat din nou.

Am turnat tot amestecul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate pune si in hartie de copt) si am lasat-o la cuptor pana cand a trecut testul scobitorii.

Am lasat blatul sa se raceasca si am facut crema. Intr-o cratita mica am amestecat galbenusurile cu 100 g zahar si 4-5 picaturi de esenta de vanilie, dupa care am turnat laptele.

Am presarat 3 linguri de faina si am amestecat continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Am asezat apoi cratita pe baie de abur amestecand continuu, pana cand crema s-a ingrosat.

Pana cand crema de oua s-a racit, am frecat unutul cu mixerul ca sa devina spumos. Am pus apoi cate putin din crema de oua in untul frecat, amestecand cu mixerul, pana cand am obtinut o crema spumoasa.

Am intins crema peste blat si am razuit ciocolata deasupra.


Prajitura trebuie tinuta la frigider, iar inainte de a fi servita trebuie lasata la temperatura camerei pentru 15-20 de minute.