Prajitura Cu Mac, Scaldata In Sirop De Visine
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
440 g faina de grau
440 g faina de grau
150 g zahar tos
40 g seminte mac
13 g cacao
5 g praf de copt
1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
3-4 picaturi otet alb/zeama de lamaie
450 ml apa plata
2 lg ulei de floarea soarelui
1 lgt esenta de vanilie
........
100 ml sirop de visine
100-150 g visine din sirop/ din compot
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, semintele de mac si praful de copt.
3. Incorporam in ingredientele uscate apa, uleiul, esenta si bocarbonatul stins cu otet si mixam bine.
4. Tapetam o tava cu dimatrul de 24 cm cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptor pentru 30-40 min, pe raftul din mijloc (faceti testul scobitorii).
5. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam 5 minute la racit apoi transferam blatul pe o farfurie si taiem un strat fin din partea superioara pentru a se insiropa mai bine. Scaldam apoi blatul in sirop si punem visinele deasupra.
Enjoy!
Nota!
Puteti inlocui apa plata cu apa carbogazoasa sau cu lapte.
4. Tapetam o tava cu dimatrul de 24 cm cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptor pentru 30-40 min, pe raftul din mijloc (faceti testul scobitorii).
5. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam 5 minute la racit apoi transferam blatul pe o farfurie si taiem un strat fin din partea superioara pentru a se insiropa mai bine. Scaldam apoi blatul in sirop si punem visinele deasupra.
Enjoy!
Nota!
Puteti inlocui apa plata cu apa carbogazoasa sau cu lapte.