Prajitura Cu Lava De Ciocolata
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
BLATUL:
* 150g faina
* 120g zahar
* 3 oua
* 60g. ulei
* 1 / 2 lingurita praf de copt
* 2 linguri de rom
* aproximativ 50 ml suc de lamaie
* coaja rasa de lamâie
* Topping:
* 100g de ciocolata amara
* 50 g ciocolata alba
* 4 linguri lapte
*
Mod de preparare
1. Ouale se bat spuma cu zaharul,
se adauga romul amestecat cu zeama de lamaie si uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava(23/33)
si e da 20 min la cuptorul preincalzit,la foc potrivit.
Se lasa sa se raceasca si se taie in patrate,dreptunghiuri,triunghiuri etc.
2. Ciocolata amaruie se pune intr-un castron,se adauga 3 lg lapte si se da la cuptorul cu microunde pana se topeste,daca mai este nevoie se mai adauga lapte pentru a devenii un sos de ciocolata.La fel se procedeaza si cu ciocolata alba,dar aceasta trebuie sa fie mai tare.