Prajitura Cu Lapte Batut Si Fructe De Padure
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragilor, anul acesta ne-am bucurat de o (mult-asteptata :P) explozie de fructe. Am avut cirese, visine, corcoduse, agrise dar si zmeura si coacaze, inclusiv rosii, pe care dupa ce le-am surprins in poza, le-am folosit la tot felul de deserturi de vara, aromate si mai ales reci :))
Aceasta prajitura cu lapte batut si fructe de padure (de gradina mai mult :D) este una dintre ele!!!
Este incredibil de gustoasa, si cand spun asta nu exagerez deloc. Blatul umed, crema acrisoara si racoritoare, si fructele aromate fac din aceasta prajitura o adevarata delicatesa!!!
Ingrediente pentru cca. 24 de bucati:
Aluat:
- 150 g. unt moale (la temperatura camerei)
- 150 g. zahar
- 1 pachetel zahar vanilat (10 g.)
- 1 praf sare (un varf de cutit)
- 3 oua mari
- 150 g. faina
- 3 linguri lapte
- 2 lingurite praf de copt
Crema:
- 1 limeta sau o lamaie mica
- 500 ml. lapte batut
- 8 foite de gelatina
- 100 g. zahar pudra
- 200 ml. smantana pentru frisca sau frisca lichida
- 500 g. fructe de padure (coacaze rosii si negre, afine, zmeura, mure)
- 200 g. capsuni (optional)