contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Lapte Batut Si Fructe De Padure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dragilor, anul acesta ne-am bucurat de o (mult-asteptata :P) explozie de fructe. Am avut cirese, visine, corcoduse, agrise dar si zmeura si coacaze, inclusiv rosii, pe care dupa ce le-am surprins in poza, le-am folosit la tot felul de deserturi de vara, aromate si mai ales reci :))
Aceasta prajitura cu lapte batut si fructe de padure (de gradina mai mult :D) este una dintre ele!!!
Este incredibil de gustoasa, si cand spun asta nu exagerez deloc. Blatul umed, crema acrisoara si racoritoare, si fructele aromate fac din aceasta prajitura o adevarata delicatesa!!!
Ingrediente pentru cca. 24 de bucati:
Aluat:
- 150 g. unt moale (la temperatura camerei)
- 150 g. zahar
- 1 pachetel zahar vanilat (10 g.)
- 1 praf sare (un varf de cutit)
- 3 oua mari
- 150 g. faina
- 3 linguri lapte
- 2 lingurite praf de copt
Crema:
- 1 limeta sau o lamaie mica
- 500 ml. lapte batut
- 8 foite de gelatina
- 100 g. zahar pudra
- 200 ml. smantana pentru frisca sau frisca lichida
- 500 g. fructe de padure (coacaze rosii si negre, afine, zmeura, mure)
- 200 g. capsuni (optional)
--Citeste mai departe--