Prajitura Cu Lamiie Si Mac(lemon Poppy Seed Cake)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
1 cana faina cernuta,in care amestecam
1 lingurita praf de copt,
2 linguri cu seminte de mac,
2 linguri cu suc fresh de lamiie,
2 linguri cu coaja rasa de lamiie,
2 linguri de zahar brun .
Inspirindu-ma de la Laura,de pe malul celalalt,am infaptuit aceasta prajiturica ,foarte aromata si pufoasa,prima mea prajitura cu mac .am modificat putin reteta ,in sensul ca am vrut o alta consistenta ,adaugind ou si praf de copt.
Mod de preparare
Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra pina cind devine spumos si-si modifica considerabil volumul,apoi adaugam ouale,unul cite unul,mixind bine dupa fiecare,dupa care turnam restul ingredientelor:faina amestecata cu coaja rasa de lamiie,praful de copt,macul si la sfirsit sucul de lamiie.se toarna aluatul intr-o forma (eu am si gresat-o putin cu unt si faina) ,se presara deasupra zaharul brun si se da la cuptor ,la foc potrivit.cred cam tinut-o in jur de 25-30 minute,pina a inceput sa se bronzeze pe margine,am testat-o cu scobitoarea ,pentru siguranta.am taiat-o de calda in portioare,caci unii erau taaare nerabdatori:
si feliutele au cam inceput sa dispara:
pentru ca aveau o aroma tare ,dar in acelasi timp delicioasa,de lamiie:
si mai de aproape(desi lumina becului mi-a fost potrivnica de asta data):
multumim LAURA!
Reteta recomandata de alison-trials.blogspot.com