contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Jeleu De Prune Si Blat De Biscuiti

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • 250- 300 g biscuiti
  • 50 g alune sau nuci
  • 100 g unt moale
  • esenta de rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar farin
  • 70-100 ml lapte dulce

Pentru jeleu:

  • 500 g prune
  • 1/2  cana  zahar
  • 20 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic gelatina

PREPARARE:

Jeleul:
Dupa ce spalam si indepartam samburii
prunelor , le taiem in felii subtiri.
Caramelizam zaharul pana devine usor
maroniu si adaugam untul si prunele.
Lasam pe foc 7-8 minute.

Preparam gelatina conform instructiunilor
de pe pachet si o adaugam calduta peste
prunele caramelizate.

Blatul:
Macinam biscuitii impreuna cu alunele
apoi adaugam unt, esenta, scortisoara,
cacao si zahar.La sfarsit punem laptele
putin cate putin pana se leaga compozitia.
Trebuie sa rezulte o pasta groasa.

Putem monta prajitura in forma de
tarta:  blat de biscuiti jos si jeleu de prune
deasupra. 
Sau o putem monta in forme individuale.
Eu am imbracat in folie alimentara forme
rotunde mai mici. Am pus 3 lingurite cu
pasta de biscuiti si deasupra 3 linguri cu
jeleu de prune.

Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore.
Le putem servi decorate cu nuca de cocos
si fulgi de migdale.

Este o prajitura delicioasa, usor acrisoara de la jeleul de prune, usor de facut si mai ales, fara cuptor.Va recomand cu caldura sa o incercati!



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com