Prajitura Cu Jeleu De Prune Si Blat De Biscuiti
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
Pentru blat:
- 250- 300 g biscuiti
- 50 g alune sau nuci
- 100 g unt moale
- esenta de rom
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura cacao
- 2 linguri zahar farin
- 70-100 ml lapte dulce
Pentru jeleu:
- 500 g prune
- 1/2 cana zahar
- 20 g unt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 plic gelatina
PREPARARE:
Jeleul:
Dupa ce spalam si indepartam samburii
prunelor , le taiem in felii subtiri.
Caramelizam zaharul pana devine usor
maroniu si adaugam untul si prunele.
Lasam pe foc 7-8 minute.
Preparam gelatina conform instructiunilor
de pe pachet si o adaugam calduta peste
prunele caramelizate.
Blatul:
Macinam biscuitii impreuna cu alunele
apoi adaugam unt, esenta, scortisoara,
cacao si zahar.La sfarsit punem laptele
putin cate putin pana se leaga compozitia.
Trebuie sa rezulte o pasta groasa.
Putem monta prajitura in forma de
tarta: blat de biscuiti jos si jeleu de prune
deasupra.
Sau o putem monta in forme individuale.
Eu am imbracat in folie alimentara forme
rotunde mai mici. Am pus 3 lingurite cu
pasta de biscuiti si deasupra 3 linguri cu
jeleu de prune.
Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore.
Le putem servi decorate cu nuca de cocos
si fulgi de migdale.
Este o prajitura delicioasa, usor acrisoara de la jeleul de prune, usor de facut si mai ales, fara cuptor.Va recomand cu caldura sa o incercati!