contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Trei ani de cand Provocarea Dulce Romanie face inconjurul lumii, iar la ceas aniversar poposeste in casa Cristinei care ne provoaca nu cu un ingredient anume ci cu ce sa NU gatim si mai exact: nu faina alba, nu zahar, nu ulei.
Asa ca m-am conformat si am pregatit o prajiturica aromata cu iaurt:
300 gr faina de spelta
1 lingurita praf de copt
90 ml sirop agave
100 gr unt
2 oua
120 gr iaurt grecesc
1 lingurita extract vanilie
coaja rasa de la 1 portocala(netratata)
1 praf sare
Puteti pune si 1/2 plic praf de copt, eu nu prea  ma impac cu gustul lui in preparate,asa ca am preferat sa pun mai putin.
Faina se amesteca cu praful de copt si coaja rasa de portocala si sarea.Untul moale se bate cu ajutorul mixerului impreuna cu siropul de agave dupa care adaugam ouale si iaurtul.Cand toate s-au omogenizat se adauga faina si amestecam pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
Se toarna compozitia intr-o tava cu dimentiuni 25 x 25 cm si se niveleaza bine. si se da pentru 30 de minute la cuptorul preincalzit in realabil la 180 grade Celsius.
Daca vi se pare ca se face prea repede deasupra acoperit tava cu folie de aluminiu.
Mie nu mi-a iesit foarte inalta dat fiind faptul ca nu am pus foarte mult praf de copt, dar  gustul compenseaza inaltimea;)