contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am vrut sa dau acestei duminici un aer special, pentru ca speciala este pentru mine cartea din care m-am inspirat.
Deci, dupa un preparat delicios precum snitelele karadjordje era de la sine inteles ca voi alege si un desert princiar - Prajitura cu iaurt.



Sper sa ma fi ridicat la inaltimea retetei Principesei Sofia a Romaniei - "Princesse Soleil" si "Sophie sourire" cum a fost supranumita de catre apropiatii Familiei Regale.
Simplitatea prepararii prajiturii o face accesibila chiar si copiilor care doresc sa se joace invatind sa gateasca, subliniaza din titlu autoarea volumului.
Pentru ingrediente nu este necesara o masura speciala, paharul iaurtului fiind unitatea de masura.
Sint necesare urmatoarele:
- un iaurt de 125 ml, orice marca
- 3 oua
- un pahar (cel de la iaurt) plin cu ulei
- 2 pahare (acelasi) cu zahar tos
- 3 pahare (din nou - acelasi) cu faina alba
- 1/2 pahar cu pudra de cacao (optional - pentru un ton mai festiv)
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita zahar vanilat bourbon (contributie personala)
Intii se rastoarna continutul paharului cu iaurt intr-un castron. Se adauga pe rind uleiul si zaharul apoi amestecati energic.

Spargeti intr-un vas separat ouale, apoi se adauga la crema obtinuta anterior.

Adaugati faina, zaharul vanilat si praful de copt, si continuati sa amestecati pina obtineti o compozitie omogena.

Adaugati si pudra de cacao si incorporati.

In reteta originala se unge o tava rotunda cu fundul detasabil cu unt si se rastoarna compozitia. Eu am utilizat forme din staniol pentru briose, pe care in prealabil le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule, apoi am umplut formele pe 3/4 din volum cu aluatul preparat.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180˚C pentru 40 - 45 de minute. Este gata cind trece testul scobitorii. Se decoreaza dupa preferinta cu glazura de ciocolata (50 g ciocolata neagra, doua linguri lapte si o lingurita de unt, omogenizate impreuna la bain-marie).

 
O prajitura ideala pentru ceaiul de la ora 17 (Five o'clock tea).