Prajitura Cu Iaurt
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- 300 gr. de iaurt;
- 200 gr. de zahar pudra;
- 300 gr. de faina;
- 3 oua;
- 2 linguri cu fulgi de cocos;
- 100 gr. de stafide;
- un pliculet cu zahar vanilat;
- un pliculet cu praf de copt;
- un praf de sare;
- o lingura cu ulei;
- coaja rasa de la o lamaie;
- esenta de rom.
Cureti stafidele de codite si le pui la inmuiat in rom. Tapetezi o forma de prajitura (20×30) cu hartie de copt si pornesti cuptorul. Masori cantitatile si le pui in castronele. Cerni faina si o amesteci cu praful de copt.
Intr-un castron mai mare amesteci bine zaharul (pudra si vanilat) cu praful de sare si cu ouale. Adaugi fulgii de nuca de cocos, uleiul si iaurtul. Amesteci bine si adaugi jumatate din cantitatea de faina, stafidele, coaja rasa de lamaie si restul de faina. Amesteci bine, torni compozitia in tava si dai la cuptor, la foc mic, pentru 35-40 de minute.
O lasi sa se raceasca si o servesti pudrata cu zahar.
Este foarte fina si aromata!
Pofta buna!