Prajitura Cu Glazura Ciocolatoasa(de Post)
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Ingrediente:
Blat:
2 cani faina
1 cana zahar(200 g)
1 cana apa
4 linguri ulei
4 linguri mari cu gem
1 praf de copt
vanilie
stafide(optional)
Glazura:
6 linguri zahar
4 linguri apa
3 linguri cacao neagra
1 lingura margarina
100 g nuca
Mod de preparare:
Blat:
Zaharul se mixeaza cu apa pana se dizolva,apoi adaugi uleiul,gemul,faina amestecata cu praf de copt si vanilia.Se omogenizeaza.Compozitia se toarna intro tava(aprox.26/20)
si se coace in cuptorul preincalzit,la foc mediu aprox 40 de min.
Glazura:
Apa se fierbe cu zaharul,apoi se adauga cacaua si margarina.Se fierbe cateva minute pana se ingroase.
Glazura este delicioasa si foarte stralucitoare,cu putina gelatina cred ca ar devenii o glazura "teapana";o sa experimentez :D
Prajitura se scoate din tava,se lasa sa se raceasca bine,apoi se proportioneaza si se toarna glazura deasupra;se presara cu nuca macinata.