Prajitura Cu Ghimbir, Scortisoara Si Melasa
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cei care urmaresc si pagina mea de Facebook au aflat zilele trecute de aceasta prajiturica deosebita.
De ce este asa de deosebita? Pentru ca se prepara repede, cu minim efort si este probabil una dintre cele mai sanatoase prajituri pe care le-am gustat vreodata.
Reteta am gasit-o in The Gift of Southern Cooking: Recipes and Revelations from Two Great American Cooks Edna Lewis si Scott Peacock. Am urmat pasi intocmai pentru ca nu mai gatisem o asemenea prajtura si vroiam sa fiu sigura ca iese asa cum se cuvine. Rezultatul a fost pe masura: o prajitura cremoasa si aromata.
Ingrediente
1 pachet de unt
aproximativ 400 grame de faina (2 cups)
1 pliculet praf de copt
1/2 lingurita ghimbir
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita sare
2 oua
500 ml melasa (1 1/2 cups)
Incalziti cuptorul si pregatiti o forma rotunda pe care o ungeti cu unt si o presarati cu faina.
Amestecati in faina sarea, praful de copt, scortisoara si ghimbirul.
Incalziti un pahar cu apa pana da in clocot si topiti in el untul. Lasati sa se raceasca un pic si turnat peste faina si amestecati.
Bateti cele doua oua si adaugati-le si pe ele in aluat.
La sfarsit adaugati melasa, amestecati bine si turnati in forma.
Se lasa la cuptor pentru 40-45 de minute sau pana o scobitoare introdusa in mijloc nu are urme de aluat.
Se recomanda sa se consume calda, desi a doua zi este buna. Oricum calda este delicioasa!