Prajitura Cu Gem Si Biscuiti De Post
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- 2 cani cu faina (cana de 250 ml);
- un praf de copt;
- 3 linguri cu cacao;
- o cana cu nuca de cocos (sau nuca macinata);
- un borcan mic (de 400 gr.) cu gem (eu am folosit de prune);
- o lingura cu mac;
- o cana cu zahar (pudra);
- o jumatate de cana cu ulei;
- o cana cu apa;
- esenta de rom;
- 18 biscuiti de casa;
- o lingurita cu nes;
- margarina si faina pentru uns tava.
Pentru glazura ai nevoie de:
- 6 linguri cu zahar pudra;
- 3 linguri cu cacao;
- esenta de rom;
- 3-4 linguri cu apa calda.
Pentru ornat ai nevoie de nuca de cocos/nuca macinata/migdale macinate.
Dai drumul la cuptor si tapetezi tava cu margarina si faina – daca ai hartie de copt, e mai usor . Eu am folosit forma de tort (26 cm).
Amesteci nuca de cocos cu macul, cacaoa, faina si praful de copt. Intr-un castron amesteci zaharul cu gemul si adaugi treptat apa, uleiul si esenta de rom. Incorporezi si amestecul de faina si asezi compozitia in tava.
Dai la cuptor pentru 40-45 de minute, la foc potrivit.
Intre timp, pregatesti nesul si glazura. Amesteci zaharul pudra cu cacaoa, adaugi treptat apa calda si romul.
Cand prajitura este gata (ii poti face si testul cu scobitoarea), o mai lasi 5 minute in cuptorul cu usa intredeschisa si apoi o scoti.
Inmoi cateva secunde biscuitii, unul cate unul, in nes si ii asezi peste prajitura.
Intinzi cat poti de bine glazura si ornezi cu nuca de cocos (sau orice mai ai prin camara).
Tai prajitura cand s-a racit si servesti cu pofta.
Pofta buna!
P.S. Foloseste aceeasi cana pentru masurarea ingredientelor!