contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Gem De Prune Si Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Este toama, friggg, deci un prilej numai bun de folosit cuptorul ;))). Astazi va intampin cu o prajiturica tare simpla, insa extrem de gustoasa!!!!






Ingrediente

*aluatul fraged:300 g faina
100 g zahar
200 g unt
1 ou
un praf de sare
un varf lingurita praf de copt
1lg otet
*umplutura:300 g branza de vaci
3 linguri de zahar
2 oua
vanilie
gem mai acrisor - (gem de prune am folosit eu)

Mod de preparare
Pentru aluat se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul, praful de copt peste care punem otetul si sarea, se framanta bine apoi ii dam o forma de mingie aluatului.
Se lasa cateva ore la rece, apoi se imparte in doua si se intinde pentru a se face foile de placinta.
Pentru umplutura, ouale se bat cu zaharul pana devin omogene, se adauga apoi peste branza se incorporeaza amestecul.

Se aseaza prima foaie de placinta, apoi se pune un strat de gem de prune si peste se toarna compozitia de branza, se aseaza cel de-al doilea strat de aluat peste si se da la cuptorul incins la 180°C, timp de 30-40 minute sau pana ce foaia este coapta.