Prajitura Cu Gem - De Post
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
V-a mai ramas cumva vreun borcan de gem ratacit prin camara si vreti sa scapati de el mai repede?
Va place gemul si doriti sa-l mai savurati si astfel decat pe paine?
Puteti incerca aceasta delicioasa si rapida prajitura plina cu gem ;)
1 cana de zahar (optional) - pt. cine vreo o prajitura mai dulce :)
170g shortening sau margarina
2 cani din gemul preferat :) (aprox. 480g)
2 linguri otet
450ml lapte de soia
4 cani faina (440g)
2 lingurite bicarbonat de soda
2 lingurite pudra de cuisoare / scortisoara / nucsoara - optional
100~150g gem pt. decor
~~~~~
1 cana = 240ml
Laptele de soia se amesteca cu otetul.
Faina se cerne impreuna cu bicarbonatul si pudra de cuisoare.
Cele 100~150g de gem se fac piure in blender.
Se spumeaza putin shortening-ul (margarina) - daca se foloseste si zahar, se spumeaza impreuna.
Se adauga gemul si se amesteca, apoi amestecul de lapte de soia si otet. Se adauga si faina si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna in forma tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu faina (eu am folosit una de 23x23cm) si se coace aprox. 50 min. in cuptorul preincalzit la 170°C. Se unge apoi prajitura deasupra cu gemul-piure si se mai da inca vreo 10 min. la cuptor.
Se taie dupa ce s-a racit complet.